You are using an unsupported browser. Please update your browser to the latest version on or before July 31, 2020.
close
đź’ˇAccountwijzigingen voor de zomervakantie? Geef ze door via het klantenportaal!đź’ˇ

Het einde van het schooljaar komt alweer in zicht. Het moment waarop scholen en besturen veel personele wijzigingen doorgeven.
Tot nu toe werden al deze wijzigingen in het Ticketsysteem doorgegeven. Hierdoor werden verzoeken soms meerdere keren ingestuurd of werden er tegenstrijdige verzoeken ingestuurd.
Om dit beter te stroomlijnen hebben wij hiervoor een functie in ons klantenportal toegevoegd.
aankondiging sluitknop
Home > Microsoft Windows > Installatie > Intune installatiehandleiding | Acer desktop (N serie)
Intune installatiehandleiding | Acer desktop (N serie)
print icon

Deze handleiding beschrijft welke stappen u kunt volgen voor het (opnieuw) installeren van een Acer desktop (N serie) in een serverloze (Intune) omgeving. Klik hier voor een printbare versie van deze handleiding.

 

 1. Stop een lege USB-stick van minimaal 16GB in de server of Cloudbox op school. Is uw netwerk na maart 2019 gemigreerd? Dan zit er vaak al een USB-stick in de cloudbox. 
 2. Maak vervolgens een ticket aan met het verzoek om deze USB-stick voor te bereiden voor installatie. Vermeld altijd het type apparaat (computer of computer met digibord) en de hoofdgebruiker van het apparaat (personeel of leerling). Vermeld ook het merk en type apparaat wat u wilt installeren. Voorbeeld: N4660. 
  Hierna gaat Emjee de USB-stick voorbereiden. U ontvangt de terugkoppeling via het ticket.
 3. Haal, na terugkoppeling van Emjee, de USB-stick uit de server of computer en stop deze in een zwarte USB poort in het apparaat dat u gaat installeren. Installeert u een laptop? Sluit de laptop dan altijd aan op de oplader.

  Let op! Met deze installatie worden alle documenten, bestanden en andere gegevens van de laptop verwijderd. Na de installatie zijn deze gegevens niet meer terug te halen.

   
 4. Zet de computer aan en druk direct meerdere keren op de DELETE (of DEL) toets tot u in de BIOS komt.
 5. Ga naar Authentication en zet Secure Boot op Enabled.
 6. Ga naar het tabblad Boot Options en zet Boot menu op Enabled.
 7. ​Druk op F10 en kies voor Yes.
 8. Nadat u de apparaat-specifieke stappen heeft uitgevoerd zal het apparaat herstarten. Druk nu meerdere keren op de F12-toets. Kies vervolgens de optie met de naam van de USB stick. Gebruikt u een door Emjee geleverde stick? Dan is de naam altijd KingstonDatatraveler 3.0.
 9. Na enkele minuten verschijnt onderstaand venster. Klik hier op “Ik heb geen productcode”.
 10. De installatie zal nu starten. Hierbij zal het apparaat meerdere keren opnieuw opstarten. Krijgt u een foutmelding? Maak dan een foto en stuur deze via het ticket naar Emjee.
 11. Na de installatie komt het aanmeldscherm in beeld. We adviseren om minimaal 30 minuten te wachten met inloggen zodat de laptop de laatste instellingen en software kan ophalen.
 12. Geef via (het bestaande) ticket door dat het apparaat geïnstalleerd is. Vermeld hierbij de apparaatnaam. In sommige gevallen zal de laptop door Emjee op afstand worden overgenomen om nog een aantal apparaatspecifieke instellingen te controleren.
 13. Hierna is het apparaat klaar voor gebruik. U kunt op het apparaat inloggen met uw Office 365 gebruikersnaam (e-mailadres) en wachtwoord.

 

Wilt u deze handleiding uitprinten of delen met een collega? Klik hier voor een PDF-versie van deze handleiding.

Heeft dit artikel geholpen?
0 van 0 vond dit nuttig

Geen antwoord gevonden op uw vraag? Maak dan een nieuw ticket aan

scroll naar boven pictogram