You are using an unsupported browser. Please update your browser to the latest version on or before July 31, 2020.
close
Home > Algemeen > Problemen bij het printen van PDF-bestanden met (grote) afbeeldingen
Problemen bij het printen van PDF-bestanden met (grote) afbeeldingen
print icon

Steeds meer klanten lopen tegen het probleem aan dat het printen van sommige PDF-bestanden niet lukt. Dit komt door dat steeds meer PDF-bestanden (grote) afbeeldingen bevatten die niet daadwerkelijk aan de PDF zijn toegevoegd, maar vanaf internet worden geladen. Dit heeft als voordeel dat PDF-bestanden vrij klein blijven, ondanks dat ze veel plaatjes bevatten.

 

Een groot nadeel is dat dit problemen oplevert bij het printen van deze documenten. Op het moment dat de PDF-bestanden geprint worden moeten de afbeeldingen namelijk volledig worden gedownload en worden samengevoegd in het PDF-bestand. Dit zorgt er voor de bijv. een PDF van slechts 3 MB tijdens het printen in eens 50MB groot wordt. De combinatie van de het downloaden, samenvoegen en de uiteindelijke grootte van het bestand kunnen ervoor zorgen dat het soms 15 minuten kan duren voor een bestand eindelijk naar de printer wordt verstuurd. 

 

Wat adviseren wij

Wij adviseren om bij het printen van PDF's met veel afbeeldingen de bestanden te openen via Adobe Acrobat Reader. Daarbij duurt het printen nog steeds vrij lang, maar lukt het printen eigenlijk altijd wel. Bij het printen via Google Chrome of Microsoft Edge gaat het meestal fout. 

 

PDF openen in Adobe Acrobat Reader

Een PDF handmatig openen in Adobe Acrobat Reader doe je alsvolgt:

 

  1. Download de PDF
  2. Klik met de rechtermuisknop op de PDF en kies voor Open met... > Adobe Acrobat Reader

 

Toch proberen te printen via de browser?

Als u toch (per ongeluk) de PDF probeert uit te printen vanuit de browser is het volgende belangrijk is het belangrijk dat u de PDF en dus ook de browser niet afsluit. Laat deze open staan tot de het bestand uit de printer komt, dit kan dus in sommige gevallen 15 minuten duren. Als de PDF wordt gesloten tijdens het afdrukken loopt de taak vast en kan er helemaal niet meer worden geprint. 

Heeft dit artikel geholpen?
0 van 0 vond dit nuttig

scroll naar boven pictogram