šŸ’”Accountwijzigingen voor de zomervakantie? Geef ze door via het klantenportaal!šŸ’”

Het einde van het schooljaar komt alweer in zicht. Het moment waarop scholen en besturen veel personele wijzigingen doorgeven.
Tot nu toe werden al deze wijzigingen in het Ticketsysteem doorgegeven. Hierdoor werden verzoeken soms meerdere keren ingestuurd of werden er tegenstrijdige verzoeken ingestuurd.
Om dit beter te stroomlijnen hebben wij hiervoor een functie in ons klantenportal toegevoegd.
aankondiging sluitknop
Home > ChromeOS & Chromebooks > Installatie > Chromebook koppelen aan G Suite
Chromebook koppelen aan G Suite
print icon

Om een Chromebook te kunnen koppelen aan G Suite dient er een licentie beschikbaar te zijn. Twijfelt u of deze licentie beschikbaar is, vraag dit dan eerst via een ticket na bij de supportdesk.

• Start de Chromebook op en loop de setupwizard door tot het inlogscherm, maar log niet in!
  • Tijdens de setup moet u verbinden met Wifi. U kunt hiervoor een netwerk kiezen waar u zelf het wachtwoord van weet. Als de Chromebook eenmaal verbonden is met G Suite zal automatisch het juiste Wifi-netwerk worden ingesteld.
  • Druk op Ctrl+Alt+E, hiermee wordt de Enterprise Enrollment geactiveerd.
  • Log nu in met het locatiegebonden inschrijfaccount. Geen inschrijfaccount? Vraag dan eerst hiervan de gegevens op via een ticket.
  • Bij de eerste aanmelding van een account zal er worden gevraagd om de voorwaarden te accepteren.
  • Klik op Apparaat inschrijven.
  • De Chromebook wordt nu gekoppeld aan de G Suite-omgeving.

Als uw school een eigen G Suite-omgeving heeft bent u nu klaar en kunt de de Chromebooks gebruiken. Maakt uw school gebruik van een G Suite-omgeving op stichtingsniveau? Volg dan onderstaande stappen.

• Koppel alle Chromebooks aan de G Suite-omgeving zoals hierboven beschreven.
  • Laat alle Chromebooks aan staan.
  • Zodra alle Chromebooks aan de G Suite-omgeving gekoppeld zijn, neem dan contact op met de supportdesk. Zij zullen de Chromebooks aan uw school koppelen, waarna u de Chromebooks een keer opnieuw moet opstarten. De Chromebooks krijgen dan de schoolspecifieke instellingen mee, waarna u de Chromebooks kunt gaan gebruiken.