You are using an unsupported browser. Please update your browser to the latest version on or before July 31, 2020.
close
šŸ’”Accountwijzigingen voor de zomervakantie? Geef ze door via het klantenportaal!šŸ’”

Het einde van het schooljaar komt alweer in zicht. Het moment waarop scholen en besturen veel personele wijzigingen doorgeven.
Tot nu toe werden al deze wijzigingen in het Ticketsysteem doorgegeven. Hierdoor werden verzoeken soms meerdere keren ingestuurd of werden er tegenstrijdige verzoeken ingestuurd.
Om dit beter te stroomlijnen hebben wij hiervoor een functie in ons klantenportal toegevoegd.
aankondiging sluitknop
Home > Microsoft Office 365 > SharePoint & OneDrive > Apps toevoegen aan de leerlingomgeving
Apps toevoegen aan de leerlingomgeving
print icon

Aan het begin van schooljaar 2018/2019 zijn de leerlingomgevingen vernieuwd. De startpagina van de leerlingomgeving is volgens onderstaande afbeelding opgebouwd. Is de leerlingomgeving van uw school nog niet vernieuwd? Maak dan een ticket aan in ons ticketsysteem.

Aan de linkerkant van de pagina staat een overzicht van alle groepen op uw school. Hier kunnen leerlingen net als voorheen documenten openen, bewerken en opslaan. De grootste verandering heeft plaatsgevonden op het startscherm. Het startscherm sluit nu aan bij de moderne vormgeving van Office 365.

Naast veranderingen in het uiterlijk van de leerlingomgeving is er ook een handige functie toegevoegd. U kunt voortaan zelf apps plaatsen, verwijderen en bewerken. Hoe u dit kunt doen wordt uitgelegd in dit document.

 

 

 

App toevoegen

  1. Open de leerlingomgeving. Klik vervolgens op de knop “bewerken” (links in het scherm).

 

  1. Vervolgens verschijnt onderstaand venster. Klik op “Toevoegen” om een app toe te voegen.
  2. Klik vervolgens op “Via koppeling”. Vul hier vervolgens de link van de website of applicatie in. Klik vervolgens op “Openen”.
  3. Hierna verschijnt onderstaand venster. In dit venster kunt u de naam van de app aanpassen. Ook kunt u een afbeelding toevoegen. Klik hiervoor op de knop “Wijzigen” onder de afbeelding.
  4. Nu verschijnt onderstaand venster. Kies voor de optie “Uploaden” en zoek de afbeelding op. Klik hierna op de knop “Afbeelding toevoegen”.

App verwijderen

Naast het toevoegen en bewerken van apps kunt u deze ook verwijderen. Ga hiervoor met de muis op de app staan. Klik vervolgens op het verwijdericoon (x) bij de app.

App aanpassen

Het is uiteraard ook mogelijk om een app te bewerken. Ga hiervoor met de muis op de app staan. Vervolgens verschijnt er een potlood bij de app. Klik op dit potlood.

Hierna verschijnt rechts in het scherm onderstaand venster. Het is hier mogelijk om de link, naam en afbeelding van de app te wijzigen. Klik na afloop op het kruisje rechts bovenin.

 

Alle wijzigingen opslaan

Nadat u alle apps heeft toegevoegd moeten de wijzigingen zichtbaar worden gemaakt voor de leerlingen. Klik hiervoor op de knop “publiceren”.

Hierna zijn alle wijzigingen doorgevoerd en zichtbaar voor de leerlingen.

 

Heeft dit artikel geholpen?
1 van 1 vond dit nuttig

Geen antwoord gevonden op uw vraag? Maak dan een nieuw ticket aan

scroll naar boven pictogram