šŸ’”Accountwijzigingen voor de zomervakantie? Geef ze door via het klantenportaal!šŸ’”

Het einde van het schooljaar komt alweer in zicht. Het moment waarop scholen en besturen veel personele wijzigingen doorgeven.
Tot nu toe werden al deze wijzigingen in het Ticketsysteem doorgegeven. Hierdoor werden verzoeken soms meerdere keren ingestuurd of werden er tegenstrijdige verzoeken ingestuurd.
Om dit beter te stroomlijnen hebben wij hiervoor een functie in ons klantenportal toegevoegd.
aankondiging sluitknop
Home > Microsoft Office 365 > Outlook > Gedeeld postvak toevoegen aan eigen online e-mail
Gedeeld postvak toevoegen aan eigen online e-mail
print icon

Voor niet persoonsgebonden accounts (info@, administratie@ enzovoorts) maken wij vaak gedeelde postvakken aan. Als u toegang tot een gedeeld postvak heeft ontvangen, kunt u met behulp van onderstaande stappen dit postvak toevoegen.

1. Open uw eigen online e-mailaccount via https://outlook.office.com
  2. Klik met de rechtermuis op "Mappen" in het linkermenu.
  3.  Kies voor de optie "Gedeelde map toevoegen".

4. Typ vervolgens (een deel van) de naam van het postvak dat u wilt toevoegen en selecteer het. Klik vervolgens op "Toevoegen".

5. Hierna verschijnt het postvak (met alle mappen ed) aan de linkerkant onder de mappen van uw persoonlijke e-mailaccount.
  6. Het is (online) ook mogelijk om e-mail uit naam van een gedeeld postvak e-mail te verzenden. Hiervoor moet wel eenmalig een aantal stappen worden uitgevoerd.
    Open hiervoor een nieuw (leeg) e-mailbericht.
  7. Klik in dit lege e-mailbericht op de knop met de drie punten voor meer opties. Kies vervolgens de optie 'Van weergeven'.

8. Vervolgens verschijnt het 'Van' veld bovenaan de lege e-mail. Hier ziet u uw eigen e-mailadres. Klik op de tekst "Van" en kies "Ander e-mailadres".
  9. Zoek vervolgen weer naar het juiste postvak en selecteer deze.

10. Verstuur nu de e-mail naar uw eigen account. U heeft nu het gedeelde postvak toegevoegd.

11. Na deze stappen kunt u voortaan op onderstaande wijze een e-mail versturen via het gedeelde postvak. Selecteer weer de knop met drie punten. Kies vervolgens voor de optie 'Van' weergeven.

12. Klik op de tekst "Van" en het eerder toegevoegde gedeelde postvak kunt u nu selecteren.