You are using an unsupported browser. Please update your browser to the latest version on or before July 31, 2020.
close
Home > Apple > Apple School Manager > Aanschaffen App-licenties
Aanschaffen App-licenties
print icon

Om apps te kunnen distribueren naar de iPads heeft u voor zowel gratis als betaalde app licenties nodig. Deze kunt u aanschaffen via de Apple School Manager.

50% Onderwijskorting

Sommige ontwikkelaars geven 50% onderwijskorting op betaalde apps bij het aanschaffen van 20 licenties of meer. Het kan dus zijn dat het soms goedkoper is om meer licenties aan te schaffen dan u nodig heeft. Elke ontwikkelaar bepaalt zelf of de onderwijskorting geldt op een app, de korting is dus niet op alle betaalde apps van toepassing. De Apple School Manager geeft het duidelijk aan als een app in aanmerking komt voor deze korting.

Licenties aanschaffen

  • Ga via Google Chrome of Microsoft Edge (op een Mac via Safari) naar https://school.apple.com en log in met uw beheerde Apple ID.
  • Nadat u bent ingelogd klikt u aan de linkerkant op Apps en boeken.
  • Zoek de app waar u licenties voor nodig heeft, bijv. Squla.
  • Bij Koop licenties geeft u aan hoeveel licenties u wilt aanschaffen. In het geval van gratis of tijdelijk gratis apps raden we aan om altijd te kiezen voor 1000. Op die manier weet u zeker dat u voorlopig voldoende licenties heeft en hoeft u geen licenties bij te kopen als een app ineens wel betaald wordt.
  • Klik op Download. Meestal zijn de licenties binnen 15 minuten beschikbaar, een enkele keer duurt dit langer.

 

Heeft dit artikel geholpen?
0 van 0 vond dit nuttig

scroll naar boven pictogram